Brownies

Ingrediënten:

  •  200 gram pure chocolade, klein gesneden
  • 100 gram witte chocolade, in blokjes van 1 cm gesneden
  • 100 gram melkchocolade, in blokjes van 1 cm gesneden
  • 100 gram ongezouten boter
  • 175 gram fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille aroma, of 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 75 gram bloem, gezeefd

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Vet een bakblik in van 20 x 20 cm en doe er bakpapier in.
Verwarm de pure chocolade met de boter au bain marie.
Roer af en toe zodat de boter en chocolade zich met elkaar vermengen.
Beem de kom van de pan en laat het afkoelen.
Klop met een mixer de suiker en vanille door het chocolademengsel. Klop de eieren er één voor één door. Voeg de bloem toe en spatel deze erdoor zodat je een glad mengsel krijgt.
Roer dan de witte- en melkchocoladeblokjes erdoor.

Schep het in de vorm en bak ongeveer 40 min. of tot er wat vochtige kruimels blijven hangen aan een saté prikker (in het midden gestoken). Laat de brownies volledig afkoelen en snijd de koek in 20 ruitjes en bestrooi met cacao of poedersuiker.
Dat wordt smullen!