Muffins met chocola

Ingrediënten:

  • 225 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 125 gram donkere basterdsuiker
  • 4 eetlepels cacaopoeder
  • mespuntje zout
  • 100 gram pure chocolade (70% cacao), in kleine stukjes
  • 1 ei
  • 225 milliliter
  • 75 gram boter, gesmolten

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Zeef de bloem met het bakpoeder, de suiker, de cacaopoeder en een mespuntje zout boven een kom. Schep 80 gram van de chocoladestukjes erdoor en maak in het midden een kuiltje. Roer in een maatbeker of kom het ei met een vork los. Roer de melk en de gesmolten boter erdoor. Schenk het eimengsel in het kuiltje van de bloem en roer alles tot een licht klonterig beslag. Stop met roeren zodra er geen meel meer zichtbaar is. Schep het beslag in de holletjes van de muffinvormpjes. Strooi de rest van de chocolade erover. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de muffins in ca. 20 minuten goudbruin en gaar. Neem de muffins uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen.
Geniet ervan!